Home  |  Impressum  |  Sitemap
Quelle: pexels.com

Ailevi Sebeplerden Dolayı Oturum (Aile Birleşimi)

Ailevi sebeplerden dolayı kimler Almanya’ya gidebilir?
Hangi şartların mevcut olması gerekir?
 

Türkiye, Kosova ve Rusya'dan giden vatandaşların Almanya’ya gidebilmesi için vizeye, daha uzun süreli oturum için ise oturma iznine sahip olmaları gerekir.
Avrupa Birliği ülkesi olmayan ancak 3 aylık turistik gezi, ziyaret izni bulanan ülkelerin vatandaşlarının (Sırbistan, Bosna Hersek, Makedonya gibi) ve Türkiye’de yeşil pasaport sahibi olan kişilerin 3 aylık konaklama haricindeki, uzun süreli konaklamarı için vize başvurusunda bulunma zorunlulukları vardır.

Ailevi sebeplerden dolayı Almanya’da kalmak istiyorsanız, göç etmeden önce Aile birleşimi vizesi alma zorunluluğunuz bulunmaktadır. Ancak bu şekilde bir vize sahibiyseniz Almanya’da ailevi sebeplerden dolayı oturum izni alabilirsiniz.

Alman vatandaşı birinin veya AB ülkesi olmayan bir ülkenin vatandaşının aile bireyi olarak (eş, çocuk) olarak hangi şartlarda vize alabileceğinizi bu konuya ilişkin yasal düzenlemeleri oturum yasasının §§ 27-36 paragaraflarında bulabilirsiniz. Oturum yasasının §§ 5, 10 & 11 paragarafları da burada önemlidir.

Alman vatandaşlarının aile fertleri
Almanya’da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların aile fertleri
AB/AET/İsviçre vatandaşlarının aile fertleri
Çocuk aile birleşimi
Almanya’da bulunan Alman vatandaşı çocukların ebeveynleri
 

Almanya’da çalışmak ve meslek eğitimi de mi yapmak istiyorsunuz? O zaman Meslek eğitimi ve çalışmak bölümünde nelere dikkat etmeniz konusunda gereken yerlere bakınız.